Русија

Руски безбедњаци спречили терористички напад на Кавказу (ВИДЕО)

Осумњичени признао да је припремао напад на полицију на Кавказу, а против њега покренут кривични поступак, јавила је Федерална служба безбедности
Руски безбедњаци спречили терористички напад на Кавказу (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Aleksander Polyakov

Федерална служба безбедности Русије спречила је терористички напад који је припреман по налогу украјинских специјалних служби у једном од региона северног Кавказа, саопштено је у Центру за односе са јавношћу ФСБ Русије, преноси ТАСС.

"Федерална служба безбедности Руске Федерације је у јануару ове године на територији Северно-кавкаског федералног округа спречила покушај руског држављанина, присталице националистичке идеологије да изврши кривично дело терористичке природе, које је планирао по упутству украјинских специјалних служби", наводи се у саопштењу.

Током претреса места пребивалишта ухапшеног заплењена су средства која су требала да послуже за терористички злочин, додаје ФСБ.

Покренут је кривични поступак по делу "припрема за извршење терористичког акта од стране групе лица по претходном договору или од стране организоване групе" Кривичног законика Руске Федерације.

Ухапшени је на саслушању признао да је припремао терористички напад на полицију.

"Био сам агент украјинских специјалних служби, са надимком Алехандро. По њиховом упутству, требало је да дођем у Севернокавкаски федерални округ и извршим терористички напад на полицију. Кајем се за своје дело, признајем кривицу", навео је ухапшени на снимку.

image