Русија

ФСБ ухапсила шест руских држављана због шпијунaже

Задаци ухапшених, по налогу Украјине, били су припрема и извођење терористичких напада на територији Русије, саопштила је руска Федерална служба безбедности
ФСБ ухапсила шест руских држављана због шпијунaжеwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Руска Федерална служба безбедности (ФСБ) ухапсила je шест руских држављана на територији Пермскog региона, Јеврејске аутономне области и Ростовске области због шпијунирања, преносе "РИА Новости".

"На територији Пермске области разоткривена је група руских држављана, Дмитриј Стрелков, Михаил Соколов и Алексеј Гашев, чији су задаци били припрема и извођење терористичких напада на територији Русије, како би помагали Служби безбедности и Оружаним снагама Украјине", наводи се у званичном саопштењу. 

У Ростовској области, ФСБ је идентификовао украјинског агента, држављанина Русије Владислава Пономарјова, који је Кијеву преносио информације о размештању руске војске и наоружања.

У саопштењу се додаје да је Валери Качин, становник Биробиџана, приведен док је бежао у иностранство. Утврђено је да је по инструкцијама украјинских обавештајаца прикупио и у пренео тајне информације о инфраструктурним објектима у Јеврејској аутономној области.

У Ростовској области ухапшен је Јевгениј Никифоров, становник Волгоградске области, који је намеравао да учествује у војним акцијама на територији Украјине против Оружаних снага Русије.

Приликом хапшења код њега су пронађени пријава за закључивање уговора са Оружаним снагама Украјине и мобилни телефони преко којих је комуницирао са Украјинцима.

Против ухапшених покренут је кривични поступак.

image
VV inauguration
banner