Русија

Медведев: Не требају вам подморнице, јер ускоро остајете без мора

Заменик председника Савета безбедности поручио разуме потребу Кијева да од својих савезника траже авионе, али да им подморнице неће бити потребне
Медведев: Не требају вам подморнице, јер ускоро остајете без мора© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP

Кијевском режиму ће ускоро бити одузет приступ мору, написао је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, коментаришући извештаје да је Украјина затражила подморнице од Немачке.

Раније је "Шпигел" објавио да заменик министра спољних послова Украјине Андреј Мељник захтевао да Немачка испоручи борбене авионе, ратне бродове и подморнице Украјини.

"Добро, авиони су некако разумљиви. Истина, нормалних писта практично немају, а небо над Украјином смо затворили. Али подморнице - оне су им стварно потребне. Поготово ако узме у обзир да кијевски режим ускоро неће имати излаз на море", иронично је закључио Медведев.

Према његовим речима, константно "мољакање" ће се завршити тако што ће се Украјинци наћи на чамцу усред Дњепра певајући "Yellow submarine", а подморница ће бити у боји украјинске заставе.

Подсећамо, немачка влада је потврдила да ће Украјини да пошаље 14 "леопард" тенкова, јавља кабинет Немачке и потврђује да ће други европски партнери такође послати тенкове Кијеву.

Заменик министра спољних послова Украјине Андреј Мелник затражио је од Немачке испоруку борбених авиона "торнадо" и "еурофајтер", ратних бродова и подморница његовој земљи, даље пренео је "Шпигл".

image
Парада победе у Москви уживо на РТ Балкан
banner