Русија

Шојгу се састао са генералним секретаром ОДКБ

Током састанка размотрена су актуелна питања развоја војне компоненте организације и унапређења потенцијала моћи, саопштило је Министарство одбране
Шојгу се састао са генералним секретаром ОДКБwww.globallookpress.com © Mikhail Metzel/Kremlin Pool

Руски министар одбране Сергеј Шојгу састао се данас са генералним секретаром Организације договора о колективној безбедности (ОДКБ) Имангалијем Тасмагамбетовим, с којим је разговарао о питањима побољшања потенцијала моћи.

"Током састанка размотрена су актуелна питања развоја војне компоненте организације и унапређења њеног потенцијала моћи", саопштило је Министарство одбране.

Шојгу је такође честитао Тасмагамбетову на именовању на функцију генералног секретара ОДКБ.

"Пре свега, желим да вам честитам на именовању на ову важну и одговорну функцију, од које много зависи у овој организацији. Надам се да ће ваше искуство допринети даљем јачању ауторитета ОДКБ како у међународној арени, тако и унутар сваке од држава чланица те организације", додао је руски министар.

Генерални секретар ОДКБ је обавестио Шојгуа да је прошле недеље посетио председника Савета колективне безбедности, председника Белорусије Александра Лукашенка и да су потписали акциони план за спровођење одлука Савета за колективну безбедност.

Имангали Тасмагамбетов именован је на функцију генералног секретара ОДКБ од 1. јануара 2023. године на период од три године.

image