Русија

МСП Русије: Резолуција УН о успостављању мира у Украјини је наставак антируске политике

Усвојени документ не садржи нити позив на дијалог и преговоре нити осуђује даље испоруке оружја Кијеву, поручују из Москве
МСП Русије: Резолуција УН о успостављању мира у Украјини је наставак антируске политикеwww.globallookpress.com © Sergey Petrov

Министарство спољних послова Руске Федерације осудило је усвајање резолуције о принципима који би, према Уједињеним нацијама, требало да доведу до успостављања "свеобухватног, праведног и дугорочног мира у Украјини", а иницијативу назвало још једним покушајем западних земаља да оцрне Русију.

Усвојени документ не садржи основна начела која би, заправо, могла довести до мира, а то су позив на дијалог и преговоре, те осуда даље испоруке оружја Кијеву, прецизирало је руско министарство.

Измене које је предложила белоруска страна нису биле допуштене, што указује на то да је "главни циљ Запада наставак антируске политике, подршка националистичком режиму у Кијеву, који је Запад годинама припремао за рат", наводи се у званичном саопштењу.

Министарство је подсетило да су током гласања коришћене добро познате методе обмане и претње санкцијама, као и да се на Западу окрећу Уставу УН само онда када желе да обезбеде додатну подршку за Кијев. 

Ипак, из Москве оцењују да планови Запада нису уродили плодом и додају да ће Русија наставити да праведно оцењује ситуацију у Украјини и око ње, и да ће уједно бранити своју територију и залагати се за једнакост свих држава.

image