Русија

Путин честитао Ердогану рођендан: Драги пријатељу, ценимо ваш допринос!

Руски председник пожелео колеги из Турске добро здравље, срећу и успех
Путин честитао Ердогану рођендан: Драги пријатељу, ценимо ваш допринос!www.globallookpress.com © Turkish Presidency

Руски председник Владимир Путином разговарао је данас са турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом и том приликом му честитао рођендан, саопштио је данас Кремљ.

"Поштовани господине председниче, драги пријатељу, од срца Вам честитам рођендан. Заслужено Вас толико поштују у земљи и у иностранству", поручио је руски лидер.

Руски председник високо је оценио Ердоганова залагања да односи између Русије и Турске буду тако добри и конструктивни и изразио увереност да ће овако добра комуникација и координација корака Москве и Анкаре бити настављена. 

"Сигуран сам да ћемо наставити да спроводимо у дело пројекте од заједничког интересовања, у складу са плановима, и да координишемо наше напоре како би помогли решавању важних регионалних и глобалних питања", наводи се у званичној поруци Путина. 

Путин је свом колеги пожелео и добро здравље, срећу и успех.

"Најискреније Вам, драги пријатељу, желим добро здравље, срећу и успех", поручио је.

Прес служба Кремља додаје да су два лидера данас разговарала и о питањима билатералне сарадње. 

Такође, Путин и Ердоган су разговарали пре два дана. Било је речи о последицама земљотреса у Турској, енергетици, Украјини, Путиновом годишњем обраћању, извозу руских и украјинских житарица и другим темама билатералне сарадње, навео је Кремљ. 

image