Русија

Председница Савета Федерације: САД финансирају терористе у Кијеву, неће моћи да избегну кривицу

Европа и Америка покушавају не само да игноришу нацизам који се поново појавио у Украјини, већ га и одобравају како би остварили своје циљеве, објаснила је руска званичница
Председница Савета Федерације: САД финансирају терористе у Кијеву, неће моћи да избегну кривицуwww.globallookpress.com © Tarasov

Подршка Запада украјинском нацизму омогућила је Кијеву да створи радикалне терористичке покрете који нападају ненаоружане људе, указала је председавајућа Савета Федерације Валентина Матвијенко.

"Запад неће моћи да скине кривицу са себе због овога", написала је она у блогу на званичном сајту Горњег дома скупштине, уочи Дана победе и додала да чак ни на тај начин Украјина неће постићи своје циљеве.

"Русија ће се одржати и као држава и као посебна цивилизација – јединствени супер-етнос", уверена је Матвијенко. Према њеним речима, историја ће, пре или касније, показати да су "садашњи хегемон и његови послушници одговорни за лицемерје, за морални злочин против човечности".

Русија се спрема да прослави Дан победе, казала је и додала да западне земље не славе победу над фашизмом, јер је између њих и Русије настао дубоки јаз.

Европа и Америка покушавају, не само да игноришу нацизам који се поново јавио у Украјини, већ га и одобравају, како би остварили своје циљеве, објаснила је.

Американци подгревају нацизам оружјем и технологијом, претварају се да не виде ништа лоше у савременој украјинској реторици, која се, према њеним речима, ни мало не разликује од идеологије украјинских националиста из двадесетих година прошлог века, који су се касније прикључили Трећем Рајху.

"Према њиховој идеологији, Украјинци су наднација, а у Русији живе људи ниже врсте, дивљаци помешани са другим народима и расама", написала је она.

"Зар ово није нацизам? Зар је могуће да се то не примећује? Запад је одлучио да је могуће, јер, како би постигли сада већ отворено дефинисан циљ њихове политике - наношење стратешког пораза Русији - сва средства су дозвољена", указала је Матвијенко.

Уметност и култура данас могу и треба да покажу свету да је руски дух жив, указала је она и додала да током Специјалне војне операције цела земља доживљава истински патриотизам и понос због хероја, који бране идеале и вредности на којима почива цивилизација.

image