Русија

Лукашенко: Нацистичке идеје налазе нове поклонике у најпросвећенијим земљама

Човечанству прети још једна глобална катастрофа, чија је једна од манифестација оживљавање најнехуманијих и нељудских идеологија и пракси, поручио је белоруски председник
Лукашенко: Нацистичке идеје налазе нове поклонике у најпросвећенијим земљама© Tanjug/ Belarusian Presidential Press Service via AP

Нацистичке идеје налазе нове поклонике у најпросвећенијим земљама света, оценио је председник Белорусије Александар Лукашенко и додао да постоји опасност да нечовечна и нехумана идеологија поново заживи.

"Поставили сте себи племенит циљ – да упозорите човечанство на опасност од још једне глобалне катастрофе, чија је једна од манифестација оживљавање најнехуманијих и нељудских идеологија и пракси. Идеје нацизма, наизглед заувек остављене у прошлости, данас проналазе нове поклонике у најпросвећенијим земљама света", поручио је белоруски председник.

Због тога, наводи Лукашенко у саопштењу објављеном на сајту председништва поводом  антифашистичког форума који се одржава у Минску, глас присталица комунистичких идеја у борби за право сваког човека на мир и стваралаштво треба да се чује јасно, гласно и бескомпромисно.

У Минску се данас одржава Међународни антифашистички форум "Задаци Међународног комунистичког покрета у борби за солидарност прогресивних снага против нове фашистичке претње човечанству", на којем ће учествовати лидер Комунистичке партије Руске Федерације Генадиј Зјуганов.

Најављено је да ће на антифашистичком форуму у Минску учествовати више од 50 земаља – "од Пекинга до Хаване".

image
VV inauguration
banner