Русија

Путин честитао Дан победе: Наша морална дужност је очување истине о Великом отаџбинском рату

Духовно наслеђе Велике победе наставиће да доприноси јачању и плодном развоју односа између земаља и народа, поручио је руски председник
Путин честитао Дан победе: Наша морална дужност је очување истине о Великом отаџбинском рату© Tanjug/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo

Руски председник Владимир Путин је, честитајући 78. годишњицу победе у Великом отаџбинском рату, поручио да не сме да се дозволи правдање нациста и извртање истине о тој важној победи.

"Наша морална дужност данас је да свето чувамо традиције пријатељства и узајамне помоћи које су завештали наши очеви и дедови, да не дозволимо да се искриви историјска истина о Великом отаџбинском рату, као и оправдања нациста, њихових саучесника и садашњих идеолошких наследника", указао је Путин у честитки, наводи се на сајту Кремља.

Путин је упутио честитке лидерима Азербејџана, Јерменије, Белорусије, Казахстана, Киргистана, Таџикистана, Туркменистана, Узбекистана, Абхазије, Јужне Осетије, као и народима Грузије и Молдавије.

Председник Русије је истакао да ће духовно наслеђе Велике победе наставити да доприноси јачању и плодном развоју односа између земаља и народа. 

Руски председник се, такође, захвалио свим ветеранима Великог отаџбинског рата, пожелео им добро здравље, благостање и дуг живот.

image