Русија

Шојгу проверио производњу ракета: Руски ПВО системи успешно уништавају циљеве (ВИДЕО)

Системи противваздушне одбране, међу којима су С-300 'фаворит', С-400 'тријумф', С-350 'витез' показују висок степен ефикасности
Шојгу проверио производњу ракета: Руски ПВО системи успешно уништавају циљеве (ВИДЕО)© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу извршио је инспекцију погона за производњу ракета за ПВО системе и проверио је да ли се испуњава државни одбрамбени налог у једном од предузећа "Алмаз-Антеја", саопштило је Министарство одбране Русије.

Генерални директор предузећа је руском министру показао програме за проширење производних капацитета захваљујући којима ће се руска војска много брже снабдевати савременим системима противваздушне одбране.

"Формирање нових производних капацитета удвостручиће капацитете компаније", објаснио је.

Руски министар је истакао да је неопходно да се рокови за пуштање у рад нових производних капацитета концерна скрате на рачун синхронизације радова на монтажи опреме.

Директор концерна "Алмаз-Антеј" Јан Новиков рекао је руском министру одбране да је концерн 2023. године значајно повећао производњу целог асортимана производа. Предузеће испоручује производе и пре рока, нагласио је Новиков.

"Системи противваздушне одбране, међу којима су С-300 'фаворит', С-400 'тријумф', С-350 'витез' показују висок степен ефикасности", наведено је у саопштењу Министарства.

Руски министар је закључио да је оружје који производи ово предузеће веома тражено и да показује високу ефикасност у зони Специјалне војне операције.

image