Русија

Шојгу: Русија уништила још један амерички "патриот" у Кијеву

Украјина је само у мају изгубила више од 16.000 војника, као и 21 авион, 466 дронова, 400 тенкова и других оклопних возила
Шојгу: Русија уништила још један амерички "патриот" у Кијевуwww.globallookpress.com © Jens Büttner/dpa

Руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио је да су руске трупе уништиле још један амерички ПВО систем "патриот" у Кијеву.

"Погођен је амерички противваздушни ракетни систем 'патриот" у Кијеву", рекао је Шојгу. 

Кијевски режим је у раним јутарњим часовима извео терористички напад беспилотним летелицама на објекте у Москви, саопштило је руско Министарство одбране.

У нападу дроновима на престоницу Русије учетвовало је 8 дронова авионског типа, додаје Министарство и наглашава да су све летелице уништене.

Три дрона су изгубила контролу и скренула са циља захваљујући раду руских система за електронско ратовање, наводи се у саопштењу. Других пет дронова је, према информацијама војног ресора, оборио противваздушни топовско-ракетни систем "панцир-с".

Украјина је само у мају изгубила више од 16.000 војника, као и 21 авион, 466 дронова, преко 400 тенкова и других оклопних возила, рекао је Шојгу говорећи о успесима руских трупа које настављају ефикасно да наносе губитке непријатељу. 

Пресретнуто је и уништено 196 ракета ХИМАРС, 16 пројектила "харм" и 29 крстарећих ракета великог домета "сторм шедоу", навео је он.

Упркос значајним губицима Оружаних снага Украјине, Запад и даље захтева да кијевски режим започне велику офанзиву.

Руске трупе, додао је, прате обим и руте испоруке западног наоружања Украјини и, ако их открију, нападају.

Последњих дана су уништена велика складишта западног наоружања у Хмељницком, Тернопољу и Николајеву, изјавио је Шојгу.

 

image