Русија

Руски Давос: У Санкт Петербургу почео Међународни економски форум (ВИДЕО)

Према подацима фонда "Росконгрес", више од 17.000 људи из 130 земаља потврдило је своје учешће на економском форуму
Руски Давос: У Санкт Петербургу почео Међународни економски форум (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Maksim Konstantinov/Global Look Press

У Санкт Петербургу је почео са радом Међународни економски форум (СПИЕФ) који ће трајати до 17. јуна, преносе "РИА Новости".

Економски форум се одржава у изложбеном и конгресном центру "Експофорум". Поред штандова компанија, на форуму су представљени и руски региони. Први пут ће своје пројекте и инвестиционе и туристичке потенцијале представити и нови руски региони: Доњецка и Луганска Народна Република, Запорошка и Херсонска област.

Према подацима фонда "Росконгрес", више од 17.000 људи из 130 земаља потврдило је своје учешће на економском форуму.

Централни догађај ће традиционално бити пленарна седница. Председник Русије Владимир Путин ће учествовати на форуму, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Главни пословни програм СПИЕФ 2023 подељен је у пет тематских блокова: "Светска економија у ери глобалног преокрета", "Руска привреда: од прилагођавања до раста", "Изградња технолошког суверенитета", "Очување људи и квалитета живота - главни приоритет", "Тржиште рада: одговор на нове изазове".

Планирано је и шест билатералних догађаја у форми бизнис дијалога са иностраним партнерима из арапских земаља, Латинске Америке, Асоцијације нација југоисточне Азије, Индије и Кине.

Осим главног пословног програма, на маргинама форума традиционално ће се одржати следећи догађаји: Регионални консултативни форум Б20, Економски форум младих, Форум малих и средњих предузећа, Форум о безбедности лекова, Форум креативног бизниса, пословни доручак Сбербанке и фармацеутских компанија. 

Планирано је и шест билатералних пословних догађаја у формату пословног дијалога са страним партнерима из арапског света, Латинске Америке, АСЕАН-а, Индије, Кине. На дан почетка СПИЕФ-а, 14. јуна, биће имплементиран нови формат дијалога између руских и страних предузећа - Међународни дан сарадње малих и средњих предузећа.

Медијски спонзор овогодишњег форума је МИА "Русија севодња".

image