Русија

Десна рука Кадирова: "Жив и здрав"

Украјински извори су раније тврдили да је Адам Делимханов убијен
Десна рука Кадирова: "Жив и здрав"www.globallookpress.com © Russian State Duma/via Globallookpress.com

Председник Државне думе Вјачеслав Володин управо је разговарао са послаником Адамом Делимхановим о којем су медији писали да је рањен, па чак и погинуо у зони специјалне операције.

"Володин нам је рекао о свом колеги: управо смо разговарали са Адамом Делимхановим. Он је жив и здрав", написао је на Телеграму Дмитриј Кузњецов, члан Одбора за одбрану Думе.

Чеченски лидер Рамзан Кадиров је написао раније да није успео да ступио у контакт са Делимхановим, који се сматра његовом "десном руком".

Руски медији су јавили да је руски посланик Адам Делимханов рањен у Украјини, позивајући се на прес-службу доњег дома парламента. Делимханов је пореклом из Чеченије и близак је сарадник чеченског лидера Рамзана Кадирова.

Саопштење је уследило као одговор на тврдње проукрајинских извора да је посланик убијен.

Државна дума, у којој Делимханов представља свој родни регион, није одмах његово тренутно стање.

Раније данас, украјински политички коментатор Кирил Сазонов навео је на друштвеним мрежама да су украјински командоси ухватили у заседи колону у Запорожју у којој је био и Делимханов. Наводно је том приликом више људи погинуло.

Овај 53-годишњи руски званичник, кога су неки описали као десну руку Кадирова, такође је служио као командант чеченских снага у Украјини. Прошле године добио је највише војно одликовање своје земље за храброст током борби у Донбасу.

image