Русија

Путин: Помоћи ћемо народу Кубе да превазиђе нелегалне санкције

Упркос потешкоћама данашњице, односи Москве и Хаване се успешно развијају, казао је руски председник на састанку са кубанским премијером, уверен да ће се билатерална сарадња две земље наставити да се развија
Путин: Помоћи ћемо народу Кубе да превазиђе нелегалне санкције© kremlin.ru/Фото: Михаил Метцель, ТАСС

Кубански народ деценијама живи под нелегалним санкцијама, Русија ће помоћи да их превазиђу, рекао је руски председник Владимир Путин на састанку са кубанским премијером Мануелом Марером Крузом.

"Знамо да незаконите санкције са којима се Куба суочава трају деценијама. Ипак, кубански народ их добро подноси. Учинићемо све да наша економска сарадња помогне да се превазиђу ове потешкоће које су унете споља", рекао је Путин.

Упркос потешкоћама данашњице, односи Русије и Кубе се успешно развијају, казао је руски председник на састанку уверен да ће се билатерална сарадња двеју земаља наставити да се развија у областима енергетике, туризма и других приоритетних области.

"Веома ми је драго да вас видим. Не треба наглашавати посебну, савезничку, дугорочну природу наших односа који су се развили пре много деценија. Знате да је Русија увек имала и има посебан став према острву слободе", рекао је Путин и замолио премијера да кубанском председнику пренесе топле поздраве.

Путин је подсетио на недавни састанак у Сочију у оквиру Евроазијског економског савеза (ЕАЕУ) који сведочи чврстим односима.

Руски лидер је изразио наду да ће учешће кубанског премијера на Међународном економском форуму (СПИЕФ) бити корисно.

image