Русија

Путин честитао оснивање Севастопоља: Историјска одлука о уједињењу са Русијом

Испуњен великим победама и славом многих генерација наше војске, Севастопољ је деценијама био поуздана испостава наше државе на Црном мору, поручио је руски председник
Путин честитао оснивање Севастопоља: Историјска одлука о уједињењу са Русијомwww.globallookpress.com © Gavriil Grigorov/Kremlin Pool

Руски председник Владимир Путин честитао је становницима Севастопоља 240. годишњицу оснивања града, назвавши историјском њихову одлуку 2014. године да се поново уједине са Руском Федерацијом 2014, преноси ТАСС.

"Историјска прекретница за град постао је 16. март 2014, када су Севастопољци, заједно са Кримцима, показали јасну вољу да заувек буду заједно са Русијом. Данас чврсто подржавате и браните свој избор, показујући уздржаност и одлучност. Ваши сународници, војници и официри, боре се херојски, као достојни наследници својих очева, дедова и прадедова", казао је Путин.

Руски лидер је истакао посебну херојску судбину Севастопоља, који се "с правом поноси својом богатом историјом, дивним војним, радничким, културним и духовним традицијама".

"Испуњен великим победама и славом многих генерација наше војске, Севастопољ је деценијама био поуздана испостава наше државе на Црном мору. Имена и дела легендарних адмирала, официра, војника, црноморских морнара, цивила који су храбро одбранили град заувек ће остати у сећању народа, који су поштено служили отаџбини", поручио је руски председник пожелевши Севастопољцима успех у корист њиховог родног града и целе Русије. 

image