Русија

Руска авијација зауставила украјинску офанзиву у ДНР

Авијација групе Центар Оружаних снага Русије је извела ватрене јуришне ударе због којих је непријатељ претрпео значајне губитке у људству и техници
Руска авијација зауставила украјинску офанзиву у ДНРwww.globallookpress.com © United Aircraft Corporation/Twitter.com

Ваздушно-космичке снаге Русије спречиле су напад украјинских трупа у правцу Торск у Доњецкој Народној Републици (ДНР), рекао је представник групе Центар Александар Савчук за "РИА Новости".

"У близини Торског код Серебрјанске шуме, непријатељске јединице су уз подршку борбених возила пешадије 63. и 42. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине покушале да нападну положаје руских трупа", објаснио је.

Међутим, авијација групе Центар је извела ватрене јуришне ударе због којих је непријатељ претрпео значајне губитке у људству и техници, нагласио је.

Поред тога, ловци-бомбардери Су-34 напали су три тачке где су привремено биле распоређене украјинске трупе, у близини села Терни у Лиманском округу ДНР.

Прошлог четвртка Савчук је известио да је у близини Торског руска артиљерија погодила јединице 63. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине које су се кретале. Поред тога, тада су уништена два украјинска топа Д-30 и самоходна хаубица "гвоздика".

image