Русија

Медији: Једна од украјинских дивизија била принуђена да се повуче

Заменица министра одбране Украјине Ана Маљар рекла да су украјинске трупе током офанзиве наишле на потешкоће
Медији: Једна од украјинских дивизија била принуђена да се повуче© Tanjug/AP/Evgeniy Maloletka

Једна од дивизија украјинских трупа била је принуђена да се повуче у правцу Лимана јер није била добро припремљена, наводи "Украјинска правда".

"Једна од новоформираних и недовољно обучених јединица Оружаних снага Украјине морала је да се повуче у правцу Лимана", наводи медиј, позивајући се на извор у Националној гарди Украјине.

Раније је заменица министра одбране Украјине Ана Маљар рекла да су украјинске трупе током офанзиве наишле на потешкоће и "безумни отпор", преносе "РИА новости".

Председник Русије Владимир Путин је на састанку са војним командантима 13. јуна рекао да украјинске трупе трпе велике губитке током офанзиве и да нису биле успешне ни у једном правцу.

Према његовим речима, Украјина је већ изгубила 160 тенкова и 360 оклопних возила. Према подацима руског Министарства одбране од 4. јуна Оружане снаге Украјине су изгубиле око 7.500 војника на фронту.

Украјинска офанзива почела је у правцу јужног Доњецка, Запорожја и Артјомовска (Бахмута) 4. јуна, главним ударом Оружаних снага Украјине концентрисаним на запорошки сектор фронта.

image