Русија

Захарова: Напади дроновима су међународни тероризам, који финансирају Вашингтон, Париз, Лондон

Дронови напали цивилну инфраструктуру и аеродром, истиче портпаролка МСП Русије
Захарова: Напади дроновима су међународни тероризам, који финансирају Вашингтон, Париз, Лондонwww.globallookpress.com © Максим Константинов

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова реаговала је на јутрошњи напад украјинских дронова на Московску област и поручила да свет треба да зна да државе попут САД, Велике Британије и Француске, које су уједно чланице Уједињених нација, финансирају међународни тероризам јер је председник Украјине Владимир Зеленски, према њеним речима, крив за данашњи напад. 

"С обзиром на то да Зеленски врши ове терористичке нападе уз помоћ оружја које му испоручује Запад или купује западним средствима, ово је међународни тероризам", истакла је портпаролка.

Захарова је на Телеграму написала да су дронови покушали да нападну регију у којој се налази цивилна инфраструктура, укључујући и аеродром, на који слећу и авиони из других земаља.

Подсетимо, медији су раније јутрос преносили да је један од московских аеродрома - "Внуково" - привремено обуставио рад из безбедносних разлога, те су летови били преусмерени на друге авио-луке. Авио-саобраћај је настављен у осам сати по московском времену, што је седам часова по средњоевропском. 

image