Министарство одбране Русије: Падобранци јуришем заузимају украјинске положаје

Војници "крилате пешадије" су брзим напретком дуж утврђених положаја ликвидирали непријатеља, који је покушао да се сакрије или да побегне.

Министарство одбране Русије објавило је снимак борбених дејстава јуришне групе једне од формација ваздушно-десантних снага у зони Специјалне војне операције.

У току одбране у близини насеља Кременаја, јуришне јединице су успешно извршиле задатке уништавања упоришта у Кременској шуми, истиче министарство.

Након што су топовском и ракетном артиљеријом ваздушно-десантних снага нанели ватрену штету положајима непријатељских јединица, јуришне групе падобранаца су напредовале до положаја украјинских снага да их заузму.

Показавши храброст и војничку лукавост, падобранци су се неприметно приближили упоришту противника из неколико праваца, и бацајући гранате на осматрачницу, у покрету провалили у непријатељске ровове.

Делујући координисано, примењујући стечене вештине током вишедневне обуке и вежби, војници "крилате пешадије" су брзо напредовали дуж утврђења, ликвидираући непријатеља који је покушао да се сакрије или да побегне.

За непријатеља су смеле и одлучне акције наших падобранаца биле изненађење, услед чега су многи непријатељски војници побацали оружје и предали се. Украјински војници који су пружали отпор су елиминисани.