Русија

Акције руских специјалних јединица Ваздушно-десантних снага на Артјомовском правцу (ВИДЕО)

На снимку се види како руске јединице одбијају покушаје контраофанзиве Оружаних снага Украјине на правцу Артјомовск, спречавајући продор непријатеља у урбано подручје и уништавајући њихово особље и технику на удаљеним прилазима руским позицијама

Министарство одбране Русије објавило је снимак деловања специјалних јединица Ваздушно-десантних снага на правцу Артјомовск.

На снимку се види како руске јединице одбијају покушаје контраофанзиве Оружаних снага Украјине на правцу Артјомовск, спречавајући продор непријатеља у урбано подручје и уништавајући њихово особље и технику на удаљеним прилазима руским позицијама. 

Специјалне јединице свакодневно врше посматрање непријатеља и преносе вредне информације о њиховом кретању, бројности особља и техничких средстава. Такође, руске снаге прегледају зграде на периферији града где поједини диверзанти украјинских оружаних снага безуспешно покушавају да се инфилтрирају како би кориговали дејство своје артиљерије.

Након што добију борбени задатак, десантне јединице се неприметно приближавају напуштеним зградама и врше њихов преглед. Kрећу се корак по корак, јер територија може да буде минирана муницијом која је произведена за НАТО.

У случају сумњивог кретања, специјалне јединице Ваздушно-десантних трупа бацају гранате. У исто време, ако се непријатељ примети у пољу или шумама, његове координате се детектују помоћу оптичког извиђања и одмах прослеђују командном центру ради уништавања. Истовремено, сами припадници специјалних јединица, покушавају да га изненадно униште из ватреног оружја.

image