Русија

Русија ће ове године произвести око 800.000 возила: Покреће се и производња електричног камиона

Према статистичким подацима за период од јануара до маја, у Русији је у првих пет месеци ове године произведено 155.000 аутомобила и 60.700 камиона
Русија ће ове године произвести око 800.000 возила: Покреће се и производња електричног камионаwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Русија ће ове године произвести око 800.000 возила, изјавио је заменик руског премијера Денис Мантуров. Он је на маргинама индустријског сајма Инопром у Јекатеринбургу рекао да је претходна прогноза руског Министарства индустрије и трговине и даље актуелна, преноси ТАСС.

Према статистичким подацима за период од јануара до маја, у Русији је у првих пет месеци ове године произведено 155.000 аутомобила и 60.700 камиона.

Шеф руске компаније за производњу возила Урал, Павел Јаковљев, је на сајму саопштио да ће његова фирма до краја 2025. године покренути серијску производњу електричног хибридног камиона.

"Емисије угљеника ће бити сведене скоро на нулу, а цена овог камиона ће бити повољна с обзиром на квалитет који нуди", навео је Јаковљев.

image