Русија

Руска војска ликвидирала диверзантску групу у запорошком правцу, уништено и војно складиште

Синоћ је изведен прецизни удар на војно складиште украјинских милитаната у граду Запорожју, казао је лидер запорошког покрета "Заједно с Русијом" Владимир Рогов
Руска војска ликвидирала диверзантску групу у запорошком правцу, уништено и војно складиштеwww.globallookpress.com © Tsitsagi Nikita/news.ru via globallookpress.com

Војно складиште украјинске војске уништено је у граду Запорожју протекле ноћи, саопштио је лидер запорошког покрета "Заједно с Русијом" Владимир Рогов.

"Синоћ је изведен прецизни удар на војно складиште украјинских милитаната у граду Запорожју, који су они привремено окупирали", казао је Рогов.

Према његовим речима, напади на складишта на позадинским положајима противника омогућавају да се смањи број украјинских напада на градове у ослобођеном делу Запорошке области.

Уништено десет украјинских положаја на подручју насеља Пјатихатки у ДНР

Јуришници руске војне групације "Исток" извршили су успешан напад на десетак украјинских положаја на подручју насеља Пјатихатки у Запорошком правцу, рекао је начелник прес-центра те групације Олег Чехов.

Према његовим речима, током протеклог дана противничке снаге нису биле активне у запорошком правцу, већ су се бавиле извиђањем и покушавале да прегрупишу снаге.

Пресечено кретање украјинских снага ка Макаровки

Чехов је додао да су одреди руске војне групе "Исток" у јужнодоњецком правцу пресекли кретање Оружаних снага Украјине према Макаровки.

"Ватром из артиљерије уништени су самоходни артиљеријски уређај 'Гвоздика' у Великој Новоселки, две минобацачке јединице украјинске војске на подручју Макаровке и северно од Павловке, пикап с националистима источно од пољопривредног имања 'Октобар', оклопно возило с људством на подручку Ровнопоља и хаубица 'Мста-Б' у Привољном", рекао је Чехов.

Ликвидирана украјинска диверзантска група у запорошком правцу

Руске специјалне снаге ликвидирале су украјинску диверзантску групу у запорошком правцу, казао је за "РИА Новости" извор у безбедносним структурама.

"Наши момци су прецизним ударом погодили групу украјинске војске која се окупила у шуми. Највероватније су хтели да нападну наше упориште, али смо их пронашли и ликвидирали", навео је извор и додао да се све догађало током ноћи, а украјинска војска је хтела да искористи ефекат изненађења.

image