Русија

Руска војска одбила напад Оружаних снага Украјине на правцу Соледар-Артјомовск (ВИДЕО)

Руски артиљерци су уништили три минобацача и пет хаубица, укључујући једну америчку хаубицу М777
Руска војска одбила напад Оружаних снага Украјине на правцу Соледар-Артјомовск (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Tsitsagi Nikita/news.ru via globallookpress.com

Група "Југ" Оружаних снага Русије успешно је одбила нападе јуришних група Оружаних снага Украјине на правцу Соледар-Артјомовск, као и Авдејевск и Маринск, саопштио је шеф прес-центра групе Вадим Астафјев.

Према његовим речима, непријатељ је претрпео значајне губитке у људству и техници.

Астафјев је додао да су артиљерци уништили три минобацача и пет хаубица Оружаних снага Украјине, укључујући једну америчку хаубицу М777 и један немачки самоходни топ "панзерхаубице 2000".

"У току борбе, артиљерија је уништила две хаубице Д-20, самоходну артиљеријску јединицу М777 и два минобацача на ватреним положајима Оружаних снага Украјине у рејону насеља Серебрјанка, Спорна, Светлогорск. Уништен је и топ 'панзерхаубице 2000' у рејону Дружковке, хаубица Д-30 код насеља Федоровка, борбено возило непријатељске пешадије у рејону Невелског", казао је.

Посада вишецевног ракетног система "Торнадо-С" је погодила складиште муниције Оружаних снага Украјине код Дружковке.

Украјинци гранатирали Доњецк и Горловку

Украјинске трупе гранатирале су Доњецк и Горловку, испаливши укупно 16 граната, саопштило је представништво Народне Републике Доњецк у Заједничком центру за контролу и координацију питања у вези са ратним злочинима Украјине.

"После поноћи, забележено је гранатирање оружане формације Украјине у правцу насеље Нетајлово – град Доњецк (Кијевски округ), испаљено је пет граната калибра 155 милиметара. На насеље Шчербиновка - Хорливка (Никитовски округ испаљено је шест граната калибра 152 мм. На насеље Нелеповка - Горловка (Централно-городски округ) испаљено је пет граната калибра 152 мм", наводи се.

Потпуковник Луганске Народне Републике у пензији Андреј Марочко саопштио је да су Украјинске снаге појачале гранатирање фронтовских насеља у правцу Луганска.

"Насеља Кременаја, Рубижне, Лисичанск, Северодоњецк, Сватово и њихова околина су под ватром. Украјински милитанти нападају и ракетном и хаубичком артиљеријом. Циљ удара је цивилна инфраструктура", прецизирао је.

image