Русија

Украјински дронови поново напали Крим: Запаљено складиште муниције

Хитне службе налазе се на терену, каже лидер Крима
Украјински дронови поново напали Крим: Запаљено складиште муницијеwww.globallookpress.com © Henning Kaiser

Украјинске беспилотне летелице покушале су да нападну инфраструктурне објекте у Красногвардејском округу на Криму, рекао је данас шеф Крима Сергеј Аксјонов. Услед напада дошло је до експлозије на складишту муниције у том региону.

Запослени служби за ванредне ситуације се налазе на терену, а донета је одлука и да се становништво у радијусу од пет километара од места експлозије евакуише. На срећу, нема људских жртава, додао је он.  

Раније током дана, медији су пренели да је аутомобилски саобраћај по Кримском мосту већ два пута био привремено заустављен. Путници су замољени да остану смирени и да слушају упутства које добију од безбедносних органа. Како пише украјински Телеграм канал "Политика страни", саобраћај се зауставља сваки пут када се чује ваздушна узбуна.

Такође, услед детонације складишта муниције на полуострву је заустављен железнички саобраћај. 

Нешто пре тога, председник Украјине Владимир Зеленски изјавио је да мост који повезује полуострво Крим са Русијом "доноси рат, а не мир" и да је из тог разлога легитиман војни циљ који мора бити "неутралисан". Изјава је уследила неколико дана након последњег терористичког напада на Кримски мост, који се десио у понедељак. Том приликом, погинуле су две особе.

Москва је саопштила да, осим Кијева, одговорност за напад на инфраструктуру сносе и Лондон и Вашингтон, јер је одлука о овом терористичком чину донета заједно са њима.

Како су до сада била извршена већ два терористичка напада на мост, Москва је донела одлуку да поради на безбедности тог региона, а осмишљен је и посебан план у случају да поново дође до претње по мост.

image