Русија

Руска Дума: Изјавом о Кримском мосту Зеленски признао државни тероризам

Леонид Слуцки додао је да "шеф хунте" има прећутно одобрење колективног Запада
Руска Дума:  Изјавом о Кримском мосту Зеленски признао државни тероризам© Tanjug/Russian National Antiterrorism Committee via AP

Украјински председник Владимир Зеленски који је Кримски мост назвао легитимним војним циљем "који мора да се неутралише", признао је том изјавом своју одговорност за државни тероризам, оценио је данас председник комитета руске Државне думе Леонид Слуцки.

"Зеленски је признао кривицу за државни тероризам. Кримски мост је војни циљ за Кијев, који мора бити неутралисан, каже шеф хунте уз прећутно одобравање колективног Запада током безбедносног форума у Аспену", навео је Слуцки на Телеграму.

Слуцки сматра да је Зеленски добио "одрешене руке" и средства од "својих господара" да убија цивиле, "укључујући и терористичке методе и касетну муницију која садржи уранијум".

Зеленски је у петак у видео обраћању на безбедносној конференцији Института Аспен у САД назвао Кримски мост легитимним војним циљем "који мора да се неутралише".

Он је рекао да је реч о рути коју руска војска користи са снабдевање муницијом у рату са Украјином и оптужио Москву да је милитаризовала полуострво Крим.

У експлозијама на мосту на Криму у понедељак су погинула два цивила и рањена је једна малолетна особа, а ван употребе је део моста који се користи за друмски саобраћај. Кијев је поздравио овај напад, али није директно преузео одговорност, а Москва, која је припојила Крим 2014. године за експлозије је окривила Украјину, која настоји да поврати ту територију.

image