Русија

Руска обавештајна служба: Кокаин је пронађен у Белој кући, а не на Вулиновом столу

Увођење санкција је груб покушај Вашингтона да се меша у унутрашња питања независне земље каква је Србија, саопштила је Спољно-обавештајна служба Русије
Руска обавештајна служба: Кокаин је пронађен у Белој кући, а не на Вулиновом столуwww.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Америчко увођење санкција директору Безбедносно-информативне агенције (БИА) Александру Вулину представља нови акт америчке агресије против Србије, саопштила је данас Спољно-обавештајна служба Русије (СВР).

"Увођење санкција шефу Безбедносно-информативне агенције Србије Александру Вулину је још један покушај Вашингтона да се грубо умеша у послове независне државе и нови акт америчке агресије на српску државу. Данас свако ко брани националне интересе и одбија да плеше уз мелодије Американаца аутоматски пада у зону деловања њихових суманутих санкција", наводи се у саопштењу.

СВР је увођење санкција српском директору БИА назвала грубим покушајем Вашингтона да се меша у унутрашња питања независне земље.

"Како је председник Србије Александар Вучић умешно приметио: кокаин је пронађен у Белој кући, а не на Вулиновом столу. Бавите се проблемима у сопственом дворишту, а не да уводите санкције шефу Безбедносно-информативне агенције Србије Александру Вулину", поручили су.

Како се додаје, то је главно правило "светског поретка заснованог на правилима" који промовише администрација америчког председника Џозефа Бајдена.

"Слободољубиви, верни својој историји и традицији, српски народ се ни по чему не уклапа у овај смртоносни светски поредак, па стога изазивају посебан бес у Белој кући", закључили су.

image