Србија и Балкан

Вулин под америчким санкцијама

Санкционисање Вулина наглашава одлучност Сједињених Држава да позову на одговорност све оне који су "ангажовани у корумпираним пословима којима унапређују сопствене политичке агенде и личне интересе на штету мира и стабилности на Западном Балкану"
Вулин под америчким санкцијама© FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Директор Безбедносно-информативне агенције (БИА) Александар Вулин нашао се под америчким санкцијама.

Како је саопштено, данас је Канцеларија за контролу стране имовине америчког Министарства финансија (ОФАЦ) санкционисала "особу у Србији у складу са Извршном наредбом (Е.О.) 14033", пише Н1.

Како је наведено, санкционисање Вулина наглашава одлучност Сједињених Држава да позову на одговорност све оне који су "ангажовани у корумпираним пословима којима унапређују сопствене политичке агенде и личне интересе на штету мира и стабилности на Западном Балкану".

Ови коруптивни послови олакшавају руске злонамерне активности у Србији и региону, наводи се у објави.

"Трезор неће оклевати да циља актере који злоупотребљавају своје положаје за личну корист, истовремено подривајући ефективно и демократско управљање на Западном Балкану", рекао је подсекретар Трезора за тероризам и финансијску обавештајну службу Брајан Е. Нелсон.

"Данашњем акцијом Александар Вулин се оглашава одговорним за своја коруптивна и дестабилизујућа дела која су такође омогућила руске злонамерне активности у региону", додао је он.

image