Русија

Медведев: И Русија би могла да промени тактику и удари тамо где не очекују

Украјина, због неуспеха на фронту, све више води медијски рат и бира цивилне мете за своје ударе, указао је бивши руски председник
Медведев: И Русија би могла да промени тактику и удари тамо где не очекују© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo via AP

Украјина не може да победи на фронту па покушава да извојује тријумф у медијима, зато све чешће бира цивилне циљеве, указао је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.

"Нашем непријатељу не успева контраофанзива. Значи требају им медијске победе. Нема везе што су вести напумпане и ирационалне. Због тога нацисти као опцију прихватају ударе на цивилне циљеве. Многи укроимбецили су томе искрено радују", написао је Медведев на Телеграму.

Степен напетости у украјинском друштву расте а "газде са Запада" нестрпљиво питају "где вам је та победа?", истакао је. Управо због тога "бандеровци" све више бирају мирне, цивилне мете за своје подле ударе, објаснио је Медведев.

Русија, према његовим речима, не би требало да остане без одговора.

"И ми треба да изаберемо нестандардне мете за наше ударе. Не само складишта, енергетска чворишта и нафтне базе. Има и других места где нас још не очекују. И где ће ефекат бити веома значајан", упозорио је.

image