Русија

Удар на Доњецк: Четворо погинуло, десет рањених

Уништен је и аутобус, саопштило Представништво ДНР
Удар на Доњецк: Четворо погинуло, десет рањених© РИА Новости / Таисия Воронцова

Број погинулих током гранатирања Доњецка порастао је на четири, 10 људи је рањено, а још један цивил погинуо је током гранатирања Горловке.  Такође, у Доњецку је уништен аутобус, саопштило је Представништво ДНР у Заједничком центру за контролу и координацију питања везаних за ратне злочине Украјине.

Претходно је вршилац дужности шефа ДНР Денис Пушилин каже да руска војска свакодневно побољшава своје позиције у правцу Краснолиманског, преноси "Росија 24".

"Постоје одређени успеси, наше јединице се крећу напред. Руске снаге избацују непријатеља са претходно заузетих положаја и буквално свакодневно побољшавају своје положаје", рекао је он.

Оружане снаге Украјине трпе велике губитке на овом сектору фронта, прецизирао је Пушилин. Поред тога, руске снаге су успеле да истерају непријатеља из Старомајорског.

Како је дан раније саопштено у Министарству одбране, западна групација трупа одбила је три украјинска напада у Краснолиманском правцу као и у зони Серебрјанског шумског газдинства. Кијев је изгубио до 140 војника и више јединица технике.

Пушилин је такође навео да је на ободима Артјомовска дошло је жестоких сукоба.

"Правац Артјомовска и даље остаје врућ: и на боковима и у самом граду, који је сада изложен скоро свакодневном хаотичном гранатирању. На ободима су прилично жестоки сукоби у области насеља Клешчејевке. Непријатељ тамо повремено покушава, у неким тренуцима чак и заузима положаје, али наше јединице на крају ипак истисну непријатеља", рекао је Пушилин.

Према његовим речима, још увек није могуће започети проверу територије града као ни реконструкцију, због редовног гранатирања од стране украјинских снага .

image
VV inauguration
banner