Русија

Кремљ: Русија спремна да се врати Споразуму о житу, али прво да се испуне њени услови

Део житног договора који се тиче Русије још није испуњен, казао је портпарол Кремља Дмитриј Песков
Кремљ: Русија спремна да се врати Споразуму о житу, али прво да се испуне њени условиGetty © (Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Москва је спремна да се одмах врати Споразуму о житу, али тај део договора који се тиче Русије мора бити испуњен, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Русија је спремна да се одмах врати споразуму, не само на преговоре, већ и на сам договор. Спремни смо то одмах да урадимо. Само да се испуни тај део који се тиче Руске Федерације, али цео договор. Али као што знате, то до сада није урађено", казао је Песков.

Наиме, раније је америчка амбасадорка у УН Линда Томас-Гринфилд изјавила да има информације према којима је Русија наводно спремна да преговара о обнављању Споразума о житу.

Томас Гринфилд је, како је пренео Ројтерс, рекла да је Америци речено да је Москва спремна да се врати преговорима о споразуму, али је нагласила да Вашингтон "још није видео никакве доказе о томе".

Она сматра да ће Москва "морати да се врати овом споразуму", уколико жели да своје ђубриво пласира на глобално тржиште и олакша пољопривредне трансакције.

image