Русија

Непобедива тактика руских тенкова: Сад га видиш сад га не видиш (ВИДЕО)

Брзе и добро координиране акције руске војске омогућавају да се на позиције непријатеља непрестано пуца, тако да он нема времена да одговори

Министарство одбране Русије објавило је снимак борбеног рада посада тенкова Т-80БВ Западног војног округа у правцу Купјанска у зони Специјалне војне операције.

Тенкисти Западног војног округа настављају да користе непобедиву тактику уз помоћ које не престају да напредују и освајају нове позиције. Наиме Тенкисти у зони борбе настављају да сарађују са моторизованим јединицама и да им пружају ватрену подршку. Ватра се коригује уз помоћ беспилотних летелица чије камере и бележе погодак.

На снимку руском МО се види како брзи, поуздани тенкови Т-80БВ добрих маневарских способности одлазе на борбени задатак.

Извиђачи су открили непријатељску диверзантско-извиђачку групу у правцу Купјанска. Зато се Т-80БВ упутио на прву линију одбране непријатеља како би извршио снажан ватрени удар, уништио милитанте и подржао моторизованe дивизије које тада крећу у офанзиву.

Тенк прво одлази седам километара далеко према месту одакле ће да пуца. Онда се прецизирају координате, и наводи се пројектил.

Тенк је са сакривене позиције нанео поражавајући удар непријатељу. Уз помоћ овакве тактике, је уништена непријатељска војска, а да руски тенк није ни примећен. Према информацијама обавештајне службе, задатак је успешно обављен.

Борбено возило се одмах након уништења непријатеља повукло са терена. Овако брзе и добро координиране акције руске војске омогућавају да се на позиције непријатеља непрестано пуца, тако да он нема времена да одговори. Уз помоћ тактике "ватрена вртешка", док се тенк, након обављеног задатка повлачи, наступа моторизована дивизија.

image