Свет

Оружане снаге РФ уништавају непријатеља: Исцрпљивање најефикаснији начин притиска (ВИДЕО)

Новинар руске редакције РТ разговарао је са командантом чији је надимак "Моздок"

Репортер руске редакције РТ Влад Андрицас разговарао је са командантом чете с позивним надимком "Моздок", чија јединица дејствује на Марјинском правцу, о борби виђеној очима оператера дронова Оружаних снага Руске федерације.

Тако се на видео-снимку насталом пре неколико дана види како два војника Оружаних снага Украјине беже у кућу, али не успевају да се сакрију од руског дрона, након чега тешко наоружање уништава кућу. Командир је објаснио да се преко оружја које користи видео пут којим су се војници кретали, да га усмерава и покушава да ухвати њихово кретање.

"Сматрам да је најефикаснији метод вршење притиска на противника његово исцрпљивање. Понашање противника зависи од тога где се налази. Када је у подруму, он се понаша на један начин, такође вршимо притисак на њега, али када се креће понаша се потпуно другачије. И због тога се трудимо да региструјемо сва кретања", испричао је "Моздок".

Захваљујући дроновима, руска војска на овим просторима већ зна локацију непријатељске артиљерије и успешно је уништава.

Командир је објаснио и да се војници у његовој чети не смењују увек ноћу, понекад то раде и дању, као и да се труде да то раде у различито време како их не би ухватили.

"Мењамо путеве, места на која се искрцавамо, тачке прилаза. Они такође нас виде. Неке тачке покушавамо да мало брже прођемо", рекао је командир.

Испричао је и како се нашалио са једним војником из његове јединице да је мало пуцао, што је овога подстакло на акцију.

"Он је показао циљ, означио га, ја чак нисам ни очекивао да ће први пут нешто да буде. Чак нисам почео ни да снимам. На крају, после гађања, нисам ни очекивао да ће да погоди, а он је из првог пута погодио праву у мету. А онда и други пут", испричао је "Моздок".

image