Русија

Захарова: Терористички напад Кијева на цивилни брод у Керчком мореузу

"Варварски терористички напад који је починио Кијев неће остати без одговора, а налогодавци и извршиоци ће бити позвани на одговорност", поручила је портпаролка МИД-а
Захарова: Терористички напад Кијева на цивилни брод у Керчком мореузу© Maksim Konstantinov

Русија најоштрије осуђује украјински напад на руски цивилни брод у Керчком мореузу, саопштила је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

"Најоштрије осуђујемо терористички напад на цивилни брод који не само да је довео у опасност животе чланова посаде већ је могао и да изазове велику еколошку катастрофу", објавила је Захарова на сајту министарства.

Захарова је навела и да је одговорност за терористички напад већ преузела украјинска служба безбедности (СБУ) у лику њеног председника Васила Маљука, који је, уз нехуманост својствену укронацистима, назвао терористички напад – чији је циљ био убијање ненаоружаних цивила – "правним, логичним и ефикасним кораком".

Међународна заједница још једном може да се увери какву легалност гаје у Кијеву, додала је.

Према њеним речима, власти у Кијеву се не суочавају с осудом западних земаља и међународних организација, због чега примењују све више нових терористичких техника, овог пута у водама Црног мора.

"Варварски терористички напад који је починио Кијев неће остати без одговора, а налогодавци и извршиоци ће бити позвани на одговорност", поручила је Захарова.

Руски танкер "Сиг" оштећен је у петак, 4. августа, на јужном прилазу Керчком мореузу недалеко од Кримског моста, вероватно у нападу поморског дрона.

По наводима агенције "Интерфакс Украјина", танкер је превозио гориво за руске трупе.

image