Русија

Још један покушај терористичког напада на Крим: Уништено 13 украјинских дронова

Захваљујући раду система ПВО је уништено десет беспилотних летелица, а још три су уништена системима за електронско ратовање, саопштило је руско Министарство одбране
Још један покушај терористичког напада на Крим: Уништено 13 украјинских дроноваGetty © Paula Bronstein / Stringer

Оружане снаге Русије су обориле и потиснуле 13 украјинских дронова који су покушали да изврше терористички напад на објекте на Криму, саопштило је руско Министарство одбране.

"Синоћ је спречен покушај кијевског режима да изведе терористички напад дроновима авионског типа на објекте на територији полуострва", наводи се у саопштењу.

Међутим, захваљујући раду система ПВО је уништено десет беспилотних летелица, а још три су уништена системима за електронско ратовање, прецизира МО.

У нападу није било жртава нити штете, додале руско Министарство одбране.

У последње време украјинске власти све чешће прибегавају терористичким методама, казала је раније портпаролка руског МСП и објаснила да је то због очигледно неуспешне контраофанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу САД и друге земље НАТО-а.

Терор којим се користи кијевски режим додатно погоршава украјинску кризу и одлаже изгледе за њено мирно решавање, истакла је Марија Захарова у среду.

image