Русија

Медведев: Запад не занима мир, они зарађују на сукобу у Украјини

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације обишао је изложбу оружја које је запленило руско војно особље током специјалне операције
Медведев: Запад не занима мир, они зарађују на сукобу у Украјиниwww.globallookpress.com © Bulkin Sergey

Запад није заинтересован за преговоре о мирном решењу у Украјини, већ настоји да заради што више новца за свој војно-индустријски комплекс, рекао је новинарима заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.

"Њихове приче о томе да је време да се седне за сто и започну било какви преговори о миру, све је то лукав став. Они то не желе. Они желе да наставе да врте војни замајац да би зарадили новац за своје буџете", рекао је Медведев током посете форуму "Армија-2023".

Према његовим речима, руски војници су "веома успешни у спаљивању опреме" коју је испоручио Запад и наставиће то да раде. На позадини губитака, Запад периодично наставља "разговоре о потреби да се врате за преговарачки сто, да се пронађу неки компромиси", рекао је заменик председника Савета безбедности РФ.

"Али треба да схватите да је ово само део приче, а други део приче је да амерички војно-индустријски комплекс, па и европски, зарађује на томе. За њих је ово начин да зарађују огромну суму новца испоручујући своју опрему Украјини. Дакле, они зарађују на овом рату", појаснио је Медведев.

Обилазећи изложбу оружја које је запленило руско војно особље у току Специјалне операције, прегледао је многе ручне бацаче граната, противтенковске системе и малокалибарско оружје западне производње.

Овде су такође приказани топовски носач М777 америчке производње, оклопна возила "хамер" и разна западна комуникациона опрема.

Медведеву су приказани украјински тенкови Т-64БВ и Т-72АГ, шведско борбено возило пешадије ЦВ90-40, као и оклопни аутомобил "тритон" и амерички оклопни транспортер М-113 модернизовани у Холандији.

Заменик председника Савета безбедности РФ прегледао је изгорели аустралијски оклопни аутомобил "бушмастер", француски тенк на точковима АМКС-10РЦР, као и британска борбена возила "хуски", "мастиф" и "АТ-105 Сакон".

image