Русија

ФСБ спречила упад украјинских диверзаната у Русију, четворица ликвидирана

На лицу места пронађени су дронови са налепницама "имовина ФСБ Русије" и руским симболима
ФСБ спречила упад украјинских диверзаната у Русију, четворица ликвидиранаwww.globallookpress.com © RF Investigative Committee/via Globallookpress.com

Федерална служба безбедности Русије зауставила је покушај украјинских диверзаната да уђу у земљу.

"ФСБ Руске Федерације и придружене снаге Министарства одбране у пограничном Стародубском округу Брјанске области спречиле су покушај продора украјинске диверзантско-извиђачке групе на територију Руске Федерације. Четири диверзанта су ликвидирана", наводи се у саопштењу.

На лицу места, поред страног наоружања, експлозивних направа, уређаја за комуникацију и навигацију, пронађени су и дронови са налепницама "имовина ФСБ Русије" и руским симболима.

Из ФСБ наводе да то указује на припрему провокација и саботажних акција на руској територији.

У последње време украјинске власти све чешће прибегавају терористичким методама, изјавила је раније портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова и објаснила да је то због очигледно неуспешне офанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу Сједињене Америчке Државе и друге земље НАТО-а.

Терор којим се користи кијевски режим додатно погоршава украјинску кризу и одлаже изгледе за њено мирно решавање, истакла је тада Захарова.

Оружане снаге Украјине редовно нападају пограничне територије Русије, користе дронове и организоване саботаже. Стога је у Брјанској, Курској и Белгородској области на снази жути (високи) ниво терористичке опасности.

image