Русија

Медведев на годишњицу Курске битке: Победили смо тада и опет ћемо

Наша дужност је да пажљиво чувамо сећање на славну прошлост и да будемо достојни хероја тог великог времена данас, када поново уништавамо нацизам који васкрснуо, поручио бивши председник Русије
Медведев на годишњицу Курске битке: Победили смо тада и опет ћемоwww.globallookpress.com © Dmitry Golubovich/Global Look Press

Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев поручио је данас, на годишњицу победе у Курској битки, да Русија данас победити, као и 1943. године – Русија победити.

"Данас је посебан, веома важан датум у историји наше земље јер је 23. августа 1943. године завршена је једна од највећих битака Другог светског рата, а за све нас – Великог отаџбинског рата. Курска битка, која је трајала 50 најтежих дана и ноћи, постала је још један пример изузетне храбрости и непоколебљивости, највишег патриотизма оних који су тада бранили слободу наше отаџбине", изјавио је Медведев, преносе "РИА Новости".

Црвена армија је у овој битки дала оштар и одлучан отпор фашизму. Направила је још један корак ка његовом коначном поразу. Наши очеви, дедови и прадедови борили су се на путевима Отаџбинског рата од Москве до Стаљинграда, од Стаљинграда до Курска и даље на запад, да би у мају 1945. године истакли заставу победе над нацистичким Рајхстагом.

"Сећање на њихове подвиге живи у новим генерацијама и живеће вечно. Наша дужност је да пажљиво чувамо сећање на славну прошлост. Да будемо достојни хероја тог великог времена данас, када поново уништавамо нацизам који је дигао главу. Када штитимо своју отаџбину од изузетно опасног непријатеља", био је јасан Медведев.

image