Русија

Наришкин: Неуспех украјинске контраофанзиве неизбежан

Украјинци неуспех на фронту правдају баш као и нацисти током Другог светског рата, жалећи се на густо растиње и лоше временске услове
Наришкин: Неуспех украјинске контраофанзиве неизбежанwww.globallookpress.com © Dmitry Golubovich

Директор руске Спољне обавештајне службе Сергеј Наришкин поручио је данас да је неуспех украјинске контраофанзиве неизбежан, те да у Кијеву данас имитирају нацисте из Другог светског рата, правдајући свој неуспех лошим временским условима или "превише густим растењем на фронту".

"Данас, после очигледног неуспеха летње, такозване, 'контраофанзиве', кијевски следбеници нацистичких идеја и њихови прекоокеански покровитељи иду стопама немачких генерала, окривљујући за своје грешке час неодговарајуће временске услове, час превише густо жбуње на фронту". 

За то исто време, како је даље навео, "наследници победника, наши борци и команданти, не спуштајући руке, настављају са борбама, уништавају војну технику противника, између осталог палећи и немачке тенкове 'леопард'".

Живот све стави на своје место, рекао је Наришкин, поручивши да су прекомерна самоувереност и лоша процена потенцијала Црвене армије били главни разлози пораза нациста у бици код Курска током Другог светског рата. 

image