Русија

Руска војска оборила два украјинска дрона у Тулској области

Јутрос је осујећен покушај кијевског режима да изврши терористички напад са две беспилотне летелице на објекте у Руској Федерацији, саопштило је Министарство одбране Русије
Руска војска оборила два украјинска дрона у Тулској области© TANJUG/AP Photo/Matt Rourke

Министарство одбране Русије саопштило је да су руски ПВО системи уништили две беспилотне летелице у тулској области, преносе "РИА Новости".

"Јутрос је осујећен покушај кијевског режима да изврши терористички напад са две беспилотне летелице на објекте у Руској Федерацији. Руски ПВО системи су уништили обе летелице изнад региона Тула", саопштило је руско Министарство одбране.

Претходно су руски системи ПВО уништили украјински дрон изнад Белгородске области.

"Синоћ, око 21.00 час по московском времену, осујећен је још један покушај кијевског режима да изврши терористички напад беспилотном летелицом на објекте у Руској Федерацији. Беспилотну летелицу је уништио систем ПВО на територија Белгородске области", наводи се у саопштењу.

У последње време украјинске власти све чешће прибегавају терористичким методама, рекла је раније портпаролка руског МСП-а и објаснила да је то због очигледно неуспешне контраофанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу САД и друге земље НАТО-а.

Терор којим се користи кијевски режим додатно погоршава украјинску кризу и одлаже изгледе за њено мирно решавање, истакла је тада Марија Захарова.

image