Русија

ФСБ привела шверцере: Препродавали делове за војне авионе и хеликоптере (ВИДЕО)

Приведена лица су учествовала у организацији поправки и рестаурација компоненти за украјинске војне авионе и хеликоптере, истиче Федерална служба безбедности
ФСБ привела шверцере: Препродавали делове за војне авионе и хеликоптере (ВИДЕО)www.globallookpress.com © RF Investigative Committee/via Globallookpress.com

Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) привела је групу која је у Европу слала резервне делове за борбене авионе и хеликоптере за војне сврхе, између осталог и за потребе Оружаних снага Украјине, саопштио је ФСБ.

"Заустављено је деловање организоване групе специјализоване за илегални промет војних производа и шверц резервних делова за опрему војне авијације у земље Западне Европе", наводи се у извештају.

Истрага је утврдила да је криминална група континуирано куповала и поправљала делове борбених авиона и хеликоптера у Русији, а затим их илегално извозила и продавала страним купцима, појашњава служба.

Приведена лица су учествовала у организацији поправки и обнове компоненти за украјинске војне авионе и хеликоптере, наводи ФСБ.

Одузето им је више од 100 производа за војну авијацију, 117 хиљада долара и 59 хиљада евра, прецизира се у саопштењу ФСБ-а.

Сви починиоци су приведени, покренут је кривични поступак због кријумчарења војне опреме организоване групе.

image