Русија

ФСБ ухапсила Украјинца који је правио експлозив по налогу Министарства одбране Украјине (ВИДЕО)

Осумњичени је импровизоване експлозивне уређаје правио за диверзантско-терористичку групу која је деловала на територији Запорошке области, наводи се у саопштењу службе
ФСБ ухапсила Украјинца који је правио експлозив по налогу Министарства одбране Украјине (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Russian FSB press service/Global Look Press

Федерална служба безбедности Руске Федерације (ФСБ) је привела Украјинца који је састављао импровизоване експлозивне направе за диверзантско-терористичку групу која је деловала на територији Запорошке области по налогу украјинског Министарства одбране.

Ухапшени држављанин Украјине рођен 1968. је радио по налогу Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине, прецизира ФСБ у саопштењу.

Током истраге на месту становања ухапшеног Украјинца у Херсонској области Федерална служба безбедности је пронашла и запленила пет килограма експлозива, 17 електричних детонатора, три фитиља и друге компоненте импровизованих експлозивних уређаја.

Приведено лице је непосредним извршиоцима раније предало више експлозивних направа које су коришћене за терористичке нападе на полицијске службенике и представнике регионалне администрације, додаје ФСБ.

Припадници те криминалне групе су тада приведени и тренутно се против њих води кривични поступак због терористичких акција.

Држављанин Украјине оптужен је за кривично дело, а истрага и документовање његових незаконитих радњи се наставља, додаје ФСБ. Федералној служби безбедности Русије је у овој акцији помогло Министарство унутрашњих послова Русије.

image