Русија

Шојгу надзире модернизацију нуклеарних подморница на Далеком истоку Русије

Министар је посетио фабрику за ремонт, опремање и модернизацију ракетних подморница на нуклеарни погон на Далеком истоку, где је надзирао производњу оружја за потребе државе
Шојгу надзире модернизацију нуклеарних подморница на Далеком истоку Русијеwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda/Global Look Press

Руски министар одбране Сергеј Шојгу извршио је инспекцију изградње комплекса плутајућег дока и проверио како се одвија ремонт и модернизација нуклеарних подморница које се раде за потребе државе у фабрици "Звезда" у граду Бољшој Камен који се налази на Далеком истоку земље.

Шојгу је разговарао са директором фабрике и добио детаљне информације, а затим скренуопосебну пажњу руководству предузећа на поштовање распореда за испуњавање налога одбране.

Шојгу је захтевао максимално коришћење производних капацитета фабрике за завршетак ремонта и модернизације подморница, преноси Министарство одбране РФ.

"Звезда" је водеће предузеће за ремонт подморница Тихоокеанске флоте Руске Федерације и једино на Далеком истоку специјализовано за ремонт, опремање и модернизацију ракетних подморница на нуклеарни погон.

Шојгу се данас налази у радној посети Приморској покрајини ујутру, а како је најавио председник Русије Владимир Путин, министар ће се ускоро срести са севернокорејским лидером у Владивостоку како би Ким Џонг Уну демонстрирао способности руске Тихоокеанске флоте.

Како је средином јуна Путин најавио, Руска нуклеарна тријада пружа подршку глобалном балансу снага у свету, арсенали ваздухопловних и поморских компоненти стратешких нуклеарних снага се попуњавају.

image