Русија

Русија припрема архиву злочина кијевског режима над децом

Читав низ међународних организација данас нетачно преноси информације и учествује у извртању руског става, због чега Москва припрема доказе како би јавности представила истину
Русија припрема архиву злочина кијевског режима над децомwww.globallookpress.com © Rick Mave

Министарство спољних послова Русије саопштило је данас да прикупља податке о злочинима које је Украјина починила над децом.

Москва истиче да се данас нетачне информације на ову тему користе против Русије, а у томе, како наводи Министарство, учествује читав низ међународних организација. Они преносе "потпуно нетачну информацију".

"Ми сада активно прикупљамо информације, оцењујемо ситуацију с правног гледишта, и обраћамо пажњу на то како се наш став приказује на спољнополитичкој арени, пошто се данас непрестано сусрећемо са апсолутним извртањем нашег става", рекао је амбасадор руског МСП-а за питања злочина кијевског режима Родион Мирошњик. 

Иначе, Русија је недавно успоставила нову функцију специјалног амбасадора за питања злочина кијевског режима како би документовала све неправилности.

Прва особа која се нашла на тој позицији је баш Мирошњик. Он је раније био амбасадор Луганске Народне Републике у Русији. 

У склоп његових обавеза улази одржавање контакта у име МСП-а Русије са другим федералним и регионалним органима власти, који прикупљају и анализирају податке о злочинима Украјине. Мирошњик је задужен и за припремање извештаја о томе у које ће ући најтежи злочини "против цивила, војних заробљеника, медицинских радника, новинара, свештеника и тако даље".

image