Русија

Руска крстарећа ракета уништила више од три хиљаде тона украјинске муниције (ВИДЕО)

Руска војска нанела високопрецизни удар на складишта муниције и наоружања украјинске војске у Херсонској области
Руска крстарећа ракета уништила више од три хиљаде тона украјинске муниције (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Alex Babenko

Користећи крстарећу ракету руска војска је уништила складиште наоружања и муниције украјинске војске код села Кисељевка у Херсонској области.

Напад се одиграо 25. септембра, јавља Министарство одбране Русије.

Уништено је 12 хангара, у којима је чувано више од три хиљаде тона муниције различитих калибара, прецизирају из Министарства.

Како је данас изјавио руски министар одбране Сергеј Шојгу, Оружане снаге Украјине изгубиле су током протеклог месеца више од 17.000 војника и више од 2.700 јединица војне технике.

"Уништено је седам америчких борбених возила "бредли", два немачка тенка "леопард" и један енглески тенк "челенџер", а украјинске снаге изгубиле су више од 17.000 људи", поручио је Шојгу.

Русија је претходно послала ноту земљама НАТО због испоруке оружја Украјини истичући да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за руску војску.

Украјинску контраофанзиву која је почела 4. јуна и руски и западни званичници оцењују као неуспешну, истичући јаку и непробојну линију одбране руске војске.

Како је оценио стални представник Русије при УН Василиј Небензја, украјинска (контра)офанзива је очигледан фијаско.

"Плавим пламеном гори опрема испоручена кијевском режиму, међу којима су хваљени амерички оклопни транспортери 'бредли', немачки тенкови 'леопард', као и британски 'челенџер'", истакао је Небензја.

image