Русија

Путин са замеником министра одбране: Отаџбини свеједно да ли је брани добровољац или редовни војник

Лидер Руске Федерације нагласио је да су за државу сви који се боре у зони СВО једнаки, те да би стога и гаранције које им се дају требало да буду једнаке за све. Уједно, нагласио је да ће Трошев бити задужен за формирање добровољачких јединица које ће бити упућене на фронт
Путин са замеником министра одбране: Отаџбини свеједно да ли је брани добровољац или редовни војник© Kremlin.ru

Председник Русије Владимир Путин разговарао је у Кремљу са замеником руског министра одбране, Јонус-Беком Евкуровом, и Андрејом Трошевом, бившим начелником штаба "вагнероваца".

Како преносе руски медији, председник је поручио да би друштвене гаранције за оне који се боре на фронту, било да се ради о добровољцима или редовним војницима, требало да буду једнаке. 

"Држави, отаџбини је свеједно који статус је имао човек који је ратовао и бранио отаџбину", истакао је он, додајући да ће стога о свему томе детаљније разговарати са Трошевом и Евкуровом.

Обраћајући се Трошеву, Путин је изјавио да ће његов задатак бити да формира добровољачке јединице, које ће бити у стању да извршавају различите задатке, а посебно у зони Специјалне војне операције.

"И сами сте више од годину дана ратовали у таквој јединици. Знате шта је то, како се то ради, знате која су то питања, која би требало благовремено решити, како би војни рад протекао на најбољи и најуспешнији начин", рекао је Путин. 

Након јучерашњег састанка, руски медији данас пишу да Трошев већ ради у Министарству одбране Русије. Поједини су пренели и да би он могао да наследи Јевгенија Пригожина, односно, да се бави сличним питањима као он. 

image