Русија

Кадиров са Путином: Извршићемо све што наредите

Лидер Русије састао се данас у Кремљу са чеченским лидером, са којим је разговарао о економији, ситуацији на фронту и Чеченији
Кадиров са Путином: Извршићемо све што наредитеwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Председник Русије Владимир Путин и лидер Чеченије Рамзан Кадиров састали су се данас у Кремљу. Кадиров је искористио ову прилику да се, како је рекао, "похвали" руском председнику досадашњим резултатима у хуманитарној сфери, али и на фронту.

Како је рекао, Чеченија је једина република унутар Руске Федерације која је формирала пет пукова и три батаљона. Сви они се данас боре у зони Специјалне војне операције. 

Кадиров је истакао да ће Чечени "100 одсто извршити" све оно што нареди Путин, а затим и додао: "Уколико не извршимо Вашу наредбу, значи да онда не би требало ни да живимо".

Руски председник са своје стране поручио је чеченском лидеру да борцима, који се данас боре за Русију, пренесе његове најлепше жеље. Такође, руски лидер је изјавио да зна да се Кадиров лично бави и питањем подршке породицама чији се чланови данас боре у зони СВО.

Путин је похвалио чеченске борце, након чега је рекао да му је драго што су се Чечени и њихове јединице добро уклопиле са осталим јединицама на фронту, те да када је питао једног истакнутог команданта о чеченским борцима, овај је одмах одговорио: "Ја сам у њих у потпуности сигуран". 

image