Русија

Путин реаговао на оцену свог говора на Валдају: Нисам ни покушавао никога да подучавам

Руски лидер је рекао да је покушао да пренесе ставове руског руководства и државе
Путин реаговао на оцену свог говора на Валдају: Нисам ни покушавао никога да подучавам© Tanjug/Grigory Sysoyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да у свом говору на Валдајском форуму 5. октобра није покушавао никоме да држи лекције, већ је излагао став руске државе.

Како је објавила телевизија "Русија 1", након завршетка пленарне седнице форума, модератор Фјодор Лукјанов је у разговору са председником на маргинама упоредио његов говор са наступом "доброг учитеља".

"Нисам ни покушавао никога да подучавам. Покушао сам да слушаоцима и нашим колегама пренесем став руског руководства и Руске Федерације", нагласио је шеф државе.

Јубиларни 20. Међународни дебатни форум "Валдај" одржан је у четвртак под мотом "Праведна мултиполарност: Како осигурати безбедност и развој за све".

Путин је традиционално одржао уводни говор, између осталог, говорио је о напретку специјалне војне операције, будућности глобалног политичког и финансијског система и ситуацији у руској економији.

"Срби нису народ који Запад може да сломи и потчини", поручио је председник Русије Владимир Путин на пленарној седници.

image