Русија

Медведев: Копнена операција Израела имаће најкрвавије последице, САД желе да се рат настави

Запад је веома уморан од Украјине и са ентузијазмом је прихватио подршку Израелу, сматра бивши руски председник
Медведев: Копнена операција Израела имаће најкрвавије последице, САД желе да се рат настави© Ahmad Hasaballah/Getty Images

Израел наставља да одлаже копнену операцију у Гази, углавном под притиском САД и плашећи се гнева света. Али немојте се заваравати, операција ће се извршити, и то са најкрвавијим могућим последицама, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

"Молох (јеврејски бог рата) увек захтева више жртава, а уједно ће покренути и 'машину међусобног насиља'. Уз то, Запад је веома уморан од Украјине, па је са ентузијазмом прихватио да подржава Израел. Чак је и нови председник Представничког дома америчког Конгреса Мајкл Џексон (извините, Мајк Џонсон, али кога брига) навео помоћ Тел Авиву као свој први приоритет", написао је Медведев на Телеграму.

Медведев је додао да је можда боље решење да се настави процес блискоисточног решавања и коначно покуша да се примени Резолуција Савета безбедности УН број 242 од 22. новембра 1967. године.

"Можда није лоше и да се усвоји оригинални план поделе Палестине усвојен 29. новембра 1947. резолуцијом 181 Генералне скупштине УН? Питања су, наравно, реторичка. Све у свему, много је интересантније дати новац за туђи рат који се води далеко од Сједињених Држава. Рат мора да се настави…", закључио је бивши руски председник.

image