Русија

Кремљ: Односи САД и Русије су на нули, па и испод нуле, али...

Лидери Америке и Русије могу да се састану само ако САД промени позицију и поведе конструктивнију политику, поручио Дмитриј Песков
Кремљ: Односи САД и Русије су на нули, па и испод нуле, али...www.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Односи Вашингтона и Москве су на нули, ма и ниже нуле, али с обзиром на то да и САД и Русија носе одговорност за светску и стратешку стабилност, временом морају да обнове дијалог, сматра портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Промена тона у коме разговарају када се ради о мешању у унутрашњу политику је приметна, каже Песков. "Томе раније нисмо придавали довољно пажње, а сада на то реагујемо одмах и нипошто не прихватамо", истиче он додајући да се то примећује у расположењу председника Русије и наредбама које даје.

Сусрет председника САД и Русије могућ је у случају обостране жеље и спремности, и ако се стекну неопходни услови, рекао је Песков за емисију "Москва. Кремљ. Путин".

"Путин је више пута говорио да је спреман за контакте, али да се урушавање основа билатералних односа Русије и Америке одиграло на иницијативу америчке стране", објашњава портпарол Кремља.

Услови за сусрет лидера Америке и Русије ће се појавити када лидер САД промени позицију и поведе конструктивнију политику, закључује Песков.

image