Русија

Мађарска влада: Европа да се одрекне санкција Русији

Министар спољних послова ове земље тврди да санкције не само да немају учинак, већ су нанеле штету европској економији
Мађарска влада: Европа да се одрекне санкција Русијиwww.globallookpress.com © Attila Volgyi/XinHua

Мађарска влада сматра да би Европска унија требало да се одрекне политике санкција, као и да не прихвати увођење деветог пакета казнених мера Русији, рекао је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто, а пренео "ТАСС".

Овај дипломата уверен је не само да санкције ЕУ нису ни постигле свој циљ, већ истиче и да овакве мере наносе велику штету самој европској економији.

"Верујемо да је време да се преиспита политика оваквог деловања, као и да не би требало да се не прибегава деветом пакету санкција против Русије", рекао је Сијарто.

ЕУ се, како он тумачи, надала да ће блокадама довести до краја војног сукоба у Украјини.

Тај план јој се, међутим, изјаловио.

Сијарто се зато осврнуо на тврдње неких политичара како  ЕУ заправо никада није ни очекивала да ће санкције зауставити рат.

"Па шта је онда била њихова сврха", упитао је министар спољних послова и понашање неких својих европских колега оценио као лицемерно.

Мађарска влада и недавно је оштро иступила против усвајања нових санкција Русији и, посебно, против рада на деветом пакету санкција, који би могао да укључи и додатне рестриктивне мере у енергетском сектору.

image